Saariselkä 7/2003

1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä  


GPS-jälki MML:n karttapaikan kartalla, © Maanmittauslaitos, lupa nro 427/MYY/03

Jossain vaiheessa kevättä pääsi iskemään jonkinlainen vaellusinnostus, ja kesäksi saatiin lopulta suunniteltua reissu. Ensimmäisenä mielessä oli Haltilla käväisy, mutta lopulta päädyttiin "aloittelijaystävällisempään" Saariselkään. Kesä meni varusteita hankkiessa ja ohjelmaan sopiva ajankohta löytyi heinäkuun lopulta. Hyttysriskihän tuohon ajankohtaan oli olemassa, mutta kesä- ja elokuun kalenterit olivat jo liian täynnä.

Ensin suunniteltiin kiertoreittiä Kiilopäältä käsin, mutta nettiä selaillessa keksittiin idea Raja-Joosepista lähtöpaikkana. Tietokoneelle skannatuista kartoista suunniteltiin 20-25 km päivämatkojen mukaan reitti autiotupien kautta, toki teltta kulki mukana mahdollistaen yöpymisen muuallakin. Kuvista ja jutuista löydettiin kolme paikkaa, jotka katsottiin pakollisiksi nähdä: Anterinmukka, Vongoiva ja Paratiisikuru. Näillä vaatimuksilla avotunturivoittoinen reitti saatiin kivuttomasti suunniteltua.

Hyttyspelko osoittautui turhaksi: mukana oli 3 purkkia OFFia, mutta koko reissu selvittiin ilman. Myös säät suosivat: vettä tuli kolmessa kuurossa yhteensä n. 45 minuutin ajan, ja muuta Suomea vaivannut hellejaksokaan ei tuntureilla tuntunut.

Tähän vaelluskertomukseen on kerätty digikameran otoksia ja GPS:llä talletettua dataa vaellusreiteistä. Tarkempi kuvaus GPS:n käytöstä reissulla löytyy täältä.

Sen verran hieno kokemus vaellus oli, että ensi vuonna uudestaan... ehkäpä sitten sinne Haltille.

Matka (GPS:n matkamittari) 130,5 km
Matka (GPS:n reittiloki) 126,4 km
Aika taukoineen 40:26
Aika ilman taukoja (GPS:n mukaan) 30:29
Kokonaisnousu (GPS:n mukaan) 5565 m
1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä  Paluu Erjan Sivuille