Saariselkä 7/2003

Etusivu   1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   6. päivä  GPS-jälki MML:n karttapaikan kartalla, © Maanmittauslaitos, lupa nro 427/MYY/03
Matka (GPS:n matkamittari) 25,0 km
Matka (GPS:n reittiloki) 24,0 km
Matka linnuntietä
Sarvioja - Lankojärvi
12,3 km
Aika taukoineen 8:32
Aika ilman taukoja (GPS:n mukaan) 6:17
Kokonaisnousu (GPS:n mukaan) 1160 m

Viides päivä vei Lupukkapään kautta Lankojärvelle, alkumatka Maantiekurulle asti oli erittäin hyväkulkuista avotunturi-nummea. Tämä oli selvästi tuulisempi päivä kuin muut, kartasta sai pitää kiinni jo ihan tosissaan. Lounastauko suunniteltiin Lupukkapään päälle, mutta vesitilanne oli aika huono. Maantiekurun puro oli kuivunut, eikä varmuutta ollut, olisiko Lupukkapään lakilammissakaan vettä. Onneksi rinteeltä löytyi karttaan merkitsemätön puro, josta saatiin pullot täyteen, ja lopulta huipullakin oli ihan kunnon lammet ja suojaisa lounaspaikka.

Lupukkapään jälkeen maasto muuttui ikävämmäksi, matala raapivaa koivikkoa riitti koko loppumatkaksi. Juromapään huipulla päätettiin vallata vielä Mustakero (retkeilykartassa Tampakkopää), mutta kunnon avotunturia ei sieltäkään löytynyt. Suomujoen yli päästiin jo enemmän kahlaamaan, kun vettä oli polviin asti. Viimeisen kilometrin polku oli retkeilykartassa piirretty Lankojärven päälle, GPS-jäljen tarkastelu osoitti myöhemmin, että järvi oli väärässä paikassa, ei polku.

Etukäteen kuviteltiin Lankojärven olevan mainio uimapaikka, mutta vielä mitä: varsin matala ja ihme mutaa nousi pohjasta joka askeleella. Hyttysiä oli tänä iltana enemmän kuin aiempina päivinä yhteensä, OFFia olisi voinut jo harkita, mutta kun oli tähänkin saakka selvitty ilman, ei purkkia avattu nytkään.

Kun oltiin jo näin lähellä Kiilopäätä, arveltiin että tupa olisi täynnä retkeilijöitä, ja varauduttiin teltan pystytykseen. Kun yhdeksään mennessäkään ei muita näkynyt, nukuttiin viimeinenkin yö autiotuvassa. Yön aikana oli pihalle sitten yksi telttakunta ilmestynyt.


Lähdössä Sarviojan tuvalta


Paikallinen asukas, taustalla Luirojärvi


Lupukkalampi


Lounastauko huipulla


Lisää paikallisia


Taas kahlausta

Etusivu   1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   6. päivä