Saariselkä 7/2003

' Etusivu   1. päivä   2. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä  GPS-jälki MML:n karttapaikan kartalla, © Maanmittauslaitos, lupa nro 427/MYY/03
Matka (GPS:n matkamittari) 24,6 km
Matka (GPS:n reittiloki) 24,1 km
Matka linnuntietä
Anterinmukka - Vongoiva - Anterinmukka
19,6 km
Aika taukoineen 6:18
Aika ilman taukoja (GPS:n mukaan) 5:00
Kokonaisnousu (GPS:n mukaan) 1150 m

Kolmantena päivänä hartioiden annettiin hieman levätä, ja rinkat jätettiin tuvalle. Mukaan pakattiin vain reppuun pientä evästä ja takit sateen varalta. Valloitettavana olisi Vongoiva, ja paluu Kielitunturin kautta nostaisi matkan 25 kilometriin.

Anterinjoen kahlauksen jälkeen avotunturiin päästiin nopeasti ja reitti Siliäselkää pitkin oli erittäin hyväkulkuista. Vongoivaa ennen törmättiin kuitenkin jyrkkäreunaiseen kuruun, jota jouduttiin hieman kiertämään. Vettä tunturien lakialueilla oli harvassa, onneksi Vongoivan juurelta saatiin pullot täytettyä huipun evästaukoa varten.

Huipulla tuulee. Niin myös Vongoivalla, ja evästauko olisi siirtynyt ellei olisi ollut loistavaa tuulisuojaa. Huipulle oli kivistä rakennettu "aitio" joka tarjosi mukavan taukopaikan. Paluumatka kulki Vongoivan turvekammin, kuivuneen Vongoivanjoen latvan ja Kielitunturin kautta takaisin Anterinmukkaan.

Tuvalle saavuttiinkin melko aikaisin, mutta silti siellä oli jo porukkaa, ja saunakin oli lämmitetty. Ja vaikka aamulla kahlattiin saunan kohdalta joen yli veden yltäessä vain nilkkoihin, oli siitä 20 metriä oikealle 4 m syvä uimapaikka. Tai niin saunan seinässä luki, tähän aikaan vuodesta varmaan 2-3 metriä olisi ollut lähempänä totuutta.


Aamulla lähdössä


Siliäselkä oli siliä


Matkalla Vongoivalle


Kuru yllätti, Erja kuvan alareunassa


Tankkaus


Luxus taukopaikka


Vongoivan turvekammi


Kuva Kielitunturilta Anterinjoelle


Sama toiseen suuntaan


Saunan portailla

Etusivu   1. päivä   2. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä