Menneen talven lumilla

eli hiihtelyä Kilpisjärven hangilla laduilla 7.-12.5.2007

Mukana:

Maanantai

Aika huonossa kelissä viikko alkoi, räntää satoi vaakasuoraan. Ei muuta kuin ladulle silti hiihtämään, kierros Saanan ympäri toi 17 km, tytöille pitempää reittiä kaksi kymppiä. Ylhäällä kyllä hanki kestäisi, mutta kinoksiin tuiskuttanut uusi lumi vie luiston nollaan.

Tiistai

Aamulla sade oli sopivasti tauonnut alkaakseen taas uudestaan heti kun monot saatiin jalkaan. Tällä kertaa satoi ihan silkkaa vettä, onneksi ei kuitenkaan aivan tauotta. Tuuli sen sijaan jaksoi puhaltaa koko ajan. Pojat tyytyivät tampparin jälkeen, suurin piirtein eilinen reitti edestakaisin, 38 km. Puolivälissä joutui jo goretexiä kaivamaan repusta, ja sen jälkeen sade taukosikin. Hanki olisi edelleen kestänyt, mutta uusi lumi ei luistanut. Tytöt sen sijaan tekivät ulkomaanreissun, kolmen valtakunnan pyykille ja takaisin tullessa Ruotsin puolen tuntureille, 33 km.

Illalla 12 km maantietä...
Vielä luistaa


Märkä mies

Vähän kovempi letka


Välillä loikkaa


Kuohkimajärven tuvalla


Ulkomailla

Keskiviikko

Keskiviikkoaamuna keli oli muuttunut aavistuksen parempaan suuntaan, sadetta ei tullut missään olomuodossa. Aurinkoa tai pakkasta ei kuitenkaan näkynyt, myös tuuli tuntui olevan tallella. Järvellä päästiin nauttimaan jo vauhdin hurmasta, kun paikoin jäätynyttä latua ensimmäiset 7 km meni myötätuuleen 25 minuuttiin. Mallatunturin ylitys olikin jo vähän rauhallisempaa hommaa, kelkan jälkeä mukaillen kuljettiin Kolmen valtakunnan pyykille. Edelleen avotunturissa hanki kantoi, mutta päällä oleva märkä lumi ei kovin vauhdikasta hiihtoa mahdollistanut. Suoraan hiihtäneet tytöt olivatkin pyykillä puoli tuntia nopeammin.

Alhaalla koettiinkin sitten Suurta Draamaa, kun Antti yllättäen polvistui rajapyykin päälle esittämään kosintaa. Lindan vastattua myöntävästi ja sormusten asetuttua paikoilleen seremonia jatkui kuohujuoman poksautuksella. Vanhalla miehelläkin tuli ihan tippa silmään...

Paluumatka tultiin suosiolla jäätä pitkin, vastatuuleen (9 m/s) siinäkin oli tekemistä. Ja tulihan sitä pari lumikuuroakin vasten kasvoja. Kokonaismatkaa pojille tuli 36 km, tytöille 35 km.

Illalla käytiin taas vähän ulkoiluttamassa Kinseitä, matkaa tuli tosin vain 7 km.
Lähdössä


Jäällä luisti


Mallalle


Kitsiputous

Little girl I wanna marry You...


Sehän vaan passaa


Rengastus


Kuplivaa


Ja lähti


Sitä riitti muillekin


Pernilla


Raskas paluumatka vastatuuleen
Kinseit rivissä

Torstai

Aamulla 0,1 astetta pakkasta mutta tuulta 15 m/s. Perjantaiksi ja lauantaiksi luvassa yöpakkasia, siispä tähän väliin välipäivä hiihdosta. Autolla Skibotteniin jossa poluilla/teillä 12 km juoksua vesisateessa. Illalla elokuvaa, jääkiekkoa ja euroviisuja.
Välillä vähän kirkkaampaa


Opettaja työssään


Teatteri

Perjantai

Perjantaiaamuna pakkasta oli 3 astetta, ja hiihto suunnattiinkin Ruotsin puolen hangille. Nousu sujui vielä ihan mukavasti, mutta ylhäällä parin viime päivän aikana tuiskuttanut uusi lumi teki menosta paikoin vaikeaa. Eikä reipas tuulikaan helpottanut matkantekoa, paitsi tietysti myötäsuuntaan. Kilpisjärveltä päätettiin tehdä vielä kierros Saanan takaa, matkaa tuli pyöreät 50 km. Tytöt taistelivat Ruotsin puolta takaisinkin, yhteensä 42 km.
Vauhdikasta menoa jäällä


Deuter SpeedLite 10, 15 ja 20


Nousu alkuvaiheessa...


...puolivälissä...


...ja lopussa.


Kinos uutta lunta


Maisema aika valkoinen


Ja alas


Saanan takana alkoi jo painaa

Lauantai

Sama virsi. Pakkasta, mutta tuulta, kinoksia ja lumisadetta. 36/26 km. Ensi vuonna paistaa aurinko. Koko viikon.
Lähtö


Reittisuunnitelmaa


Varjo näkyi hetken, ainoan kerran koko viikolla


Salmikuru


Poroja

Linkkejä

Viime vuonna paistoi aurinko, lumi vähissä
Toissa vuonna riitti molempia, vain naiset puuttuivat
Pekan vaellussivut