5. päivä Nijakrieppejärvi - Akka - Boatvjosjärvi


Aamulla Akan huippu oli pilvessä, silti lähdettiin sitä kohti. Suottasjåhkan ylitys oli retken vaativin kahlaus, joki ei ko. kohdalta ollut kovin syvä, mutta leveyttä ja virtaa riitti... kohtuuhyvin siitä selvittiin, vaellussauva on erittäin hyvä apu noissa hommissa.

Lounastauolla teltta hiekkarannan viereen ja sitten kohti Akkaa. 1200-1500 -väli päästiin nousemaan lunta/jäätikön reunaa pitkin mutta viimeiset puoli nousukilometriä oli aika ikävää kivikkoa...ja välillä melko jyrkkääkin. Mutta Akan päälle päästiin toki :) Vaikka huippu oli pilvessä, ei tuulta ollut häiritsevästi ja keli oli ihan kohtuullinen.

Alaspäin lähdettäessä piti reittiä vähän hakea, kun ei oikein uskottu kuinka jyrkkää kohtaa oltiin tultu ylös. Mutta varovasti tullen homma kyllä sujui... Ehkä helpompi reitti olisi ollut kulkea läntisen jäätikön reunaa ja harjannetta huipulle, pilvien takia ei tuota vaihtoehtoa alhaalta oikein nähty.

Teltalla tulikin sitten uusia ongelmia. Osoittautui että lapintiira hautoi muniaan 10 metrin päästä teltasta ja tiirapariskunta hyökkäili uhkaavasti teltan lähellä kulkevia kohti. Vaellussauvalle löytyi näin muutakin käyttöä, sillä sai hätistelyä lintuja sen verran etteivät päässeet nokkimaan.


Tuostako yli?


No siitäpä hyvinkin


Vähän ennen pyllähdystä


Boatvjosjärvi


Välillä sauvat avuksi


Pilvet hälveni hetkittäin


Jyrkkää


Viimeiset metrit


Nimi kirjaan


Tarkkana alastullessa


Vielä matkaa


Lumella helpompaa


Teltta ja kiusankappale

Etusivu   1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä   7. päivä  
Vaellusten etusivu