7. päivä Vieriharju - Korvatunturi - Vieriharju


Reissun "päämäärä" Korvatunturi oli tämän päivän kohteena, Mukaan otettiin vain toinen rinkka ja polkua pitkin suunnattiin Korvatunturinmurustalle Rauhanpaalua katselemaan. Rajavyöhykkeen reunalla laitettiin ruoka ja lepäiltiin...

Korvatunturilla käyntiin oltiin tiedusteltu mahdollisuutta Ainijärven rajavartioasemalta ensin puhelimitse, ja saatujen ohjeiden mukaan oli täytetty lupa-anomus rajavyöhykkeellä liikkumiseen. Rajamiesten kanssa sovittiin tapaaminen rajavyöhykkeen reunalla klo 16.00 ja puoli tuntia ennen määräaikaa miehet siihen moottoripyörillä kaartoivatkin. Opastettu retki vei Korvatunturin matalammalle Suomen puoleiselle huippukalliolle, matkaa korkeimmalla huipulla olevalle rajapyykille jäi kilometrin verran... ilmeisesti Joulupukin luolakin oli korkeammilla huipuilla, kun ei miestä näkynyt... Jäkälää poroaidan toisella puolella tuntui olevan ihan eri malliin kuin "sisämaassa".

Polkumarssi rajalta takaisin tuvalle/teltalle oli pitkä. Onneksi pääsi saunaan. Kumpanakaan iltana ei tuvalla muita ollut.

"Viimeiset viisi kilometriä on aina pitkät niin..." 
 


kohti Korvatunturia...


siellä se jo näkyy...


tässä koko komeudessaan


May Peace Prevail On Earth


paalupaikka


lepotauko


rajavyöhykkeelle


kalliot näkyy jo


rajamiesten ja Joulupukin yhteinen taukotupa


rajapyykki keskimmäisellä huipulla

Etusivu   1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä   7. päivä   8. päivä  
Vaellusten etusivu