3. päivä Spiterstulen - Galdhöpiggen - Juvashytta - Spiterstulen


Seuraavana vuorossa oli Pohjoismaiden korkein paikka Galdhöpiggen (2472 m). Tällä kertaa rinkat jätettiin teltalle ja pikkurepuilla nousu taittui huomattavasti edellispäivää kevyemmin. Sää oli mitä mainioin joten porukkaa reitillä riitti. 2 h 35 min kiipeämisen jälkeen oltiin huipulla.

Poistullessa käväistiin Juvashytalla, mikä vaati ilmeisen tyhmänrohkean tempauksen: Styggebrieen-jäätikön ylitys ilman varusteita. Ilmeisesti jäätiköllä on railoja joiden lumikansi voi pettää varoittamatta. Hytalta tuli ylös joitakin oppaiden vetämiä n. 20 hengen porukoita köysijonoissa, mutta myös jonkinverran yksittäisiä kulkijoita. Ylhäältä näytti että porukoiden tekemää jälkeä olisi helppo kulkea, mutta eihän se jäätikön keskellä oikein erottunut. Tällä kertaa oltiin onnekkaita ja selvittiin yli, toista kertaa ei kokeilla...

Styggebreen pääsi vielä kummittelemaan uudestaan, kun Juvashytalta Spiterstuleniin kulkeva merkitty reitti ylitti jäätiköltä tulevan virran ilman minkäänlaista selvää ylityskohtaa. Ei muuta kun kahlaamaan kuohuvan puron yli, sandaalit olivat tietysti teltalla. Säärystimistä huolimatta kengistä sai kaataa vettä ylityksen jälkeen.

Spiterstulenista oli tarkoitus ostaa makaronia/riisiä loppureissun ruokatäydennykseksi, mutta raaka-aineita ei ollut myytävänä. Realin valmismuonia onneksi löytyi, kuten myös näkkileipäpaketti. 20 euron päivällisbuffetti olisi toki ollut tarjolla, mutta ne jätettiin tältä reissulta väliin.


Matkaan


Ohitettavia riitti


Ylempänä kivikkoa


Välillä jylhempää


Huippukahvila näkyy jo


Spoori


Lähenee


Kahvila


Huipulla tungosta


Styggebreen


Nyt jo turvallisesti jäätikön toisella puolella


Jyvashytalle


Laskettelukeskus


Edellispäivän Glittertind


Ylitettävää


Hörps


Käsillä apua


Spiterstulen


Laakso

Etusivu   1. päivä   2. päivä   3. päivä   4. päivä   5. päivä   6. päivä   7. päivä  
Vaellusten etusivu